DIY: Astrids løvlykt

DIY: Astrids løvlykt

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Nå som det blir mørkere og mørkere ute er det ekstra hyggelig å tenne lys inne. Jeg liker veldig godt å ta med høsten inn, og bruker gjerne løv til så mye jeg kan. Her skal jeg vise deg hvordan du kan lage en nydelig lyslykt med presset løv. Denne lyslykten vil absolutt gi det lille ekstra i hjemmet ditt, og jeg garanterer deg at alle som ser den kommer til å spørre hvor du kjøpte den.


Det du trenger: 

  • Presset løv 
  • En lykt av glass 
  • Decoupagelim (det er viktig at det er lim ment for decoupage)
  • Pensel 
  • Litt tørkepapir hvis du skulle trenge det til søl og klissete fingre

Steg 1:

Før du i det hele tatt kan ta fatt på å lage lykten må du planlegge litt i forveien. Det første du må gjøre er å presse løvbladene, og det tar en liten stund før de er klare. Her kan du bruke akkurat hvilke blader du ønsker, jeg har gått for lønneblad i mitt prosjekt. Jeg pleier alltid å la løvbladene ligge i press i minst en uke, disse som jeg har brukt her lå i litt over halvannen uke. Jo lenger de ligger dess sikrere kan du være på at de er helt tørre.

Å presse bladene er en enkel prosess. Du legger bladene jevnt spredd i en gammel avis. Jeg liker å ha et par avissider mellom løvbladene slik at avissidene trekker ut all fukten fra bladene. Pass på at bladene ikke ligger oppå hverandre, da kan de være vanskelige å skille fra hverandre når de er tørre. Når du har lagt bladene inne i en avis legger du noen tunge bøker oppå (jeg skal avstå fra å vitse om tung litteratur). Du kan alternativt legge noe annet tungt oppå så lenge det gir et jevnt trykk over hele avisen.  

Steg 2:
Når du endelig har helt flate og tørre løvblad kan du begynne på lykten. Du trenger noe som kan fungere som lykt av klart glass. Du kan få tak i en lykt, men et gammelt syltetøyglass kan gjøre akkurat samme nytten. Pass på at dette er helt rent da fettflekker og lignende kan gjøre at limet ikke fester seg ordentlig. Spre generøst med decoupagelim over hele lykten, men pass på at det blir jevnt uten klumper. Limet er hvitt når du tar det på, men det tørker klart. 


Steg 3: 

Da er det på tide å legge på løvbladene. Jeg har brukt relativt små blad slik at jeg fikk plass til flere. Hvis noen av dem går over kanten oppe eller nede gjør dette ingenting, du kan klippe det vekk når limet har tørket. Når du legger på bladene må du presse dem inntil glasset slik at de ligger helt flatt, du ønsker ikke å ha luftbobler. Ta på så mange eller få blader du ønsker. Jeg har dekket hele lykten med blader som overlapper hverandre, men du kan velge å bruke noen få eller lage spesifikt mønster med bladene. Her er det bare å være så kreativ som du måtte ønske! Når bladene er lagt på pensler du på nok et generøst lag med lim oppå bladene. På denne måten forsegler du bladene inne. Jeg brukte en mindre pensel til å gå over kanten oppe på lykten, i tillegg til å ta mer lim her og der hvor jeg så at bladene hang løst eller hadde luftbobler. 


La limet tørke fullstendig, og ta da! Du har nå en ny lykt som passer helt perfekt utover høsten og som vil muntre opp i mørket fremover. Jeg valgte å pynte lykten med litt tråd som jeg knyttet rundt kanten oppe, og det gjorde lykten komplett. Jeg er strålende fornøyd med hvordan denne lykten ble, og jeg vil oppfordre deg til å gi det et forsøk hvis du har lyst til å prøve selv. Det er virkelig kjempelett! 

Lykke til med lykten! Tagg oss gjerne på Instagram (@rorvikfloten) hvis du lager denne lykten selv :) 

Astrid

 

Pssst! Hvis du liker bordbrikkene du ser i bildene ovenfor kan det være lurt å følge med her på bloggen og vår Instagramprofil fremover. 

Først publisert 14.10.20

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

1 av 4